School en opvang

Gaat je kind (bijna) naar school, of heb je een leerling met coeliakie in de klas? Hier vind je handige informatie om je op weg te helpen.

Informatie

In de infopagina’s uit het boek kun je alle achtergrondinformatie over coeliakie uit het boek nog een nalezen. Ook lees je hier hoe je kunt checken of ergens gluten in zitten. De infobrief voor school en bso is een basisbrief die je als ouders kunt aanpassen en aan school of bso kunt geven. Ook kun je hierin als leerkracht of pedagogisch medewerker lezen waar je op kunt letten bij een kind met coeliakie in de groep.

LESBRIEF

Bij het boek Een glutenvrij feestje is ook een lesbrief gemaakt voor de groepen 1 tot 3. Lees eerst de Toelichting bij de lesbrief. Vervolgens kun je de activiteiten van je keuze downloaden:

– Activiteit 1: Gespreksvragen
– Activiteit 2: Kleurplaat
– Activiteit 3: Boodschappenspel
– Activiteit 4: Seriëren

De lesbrief wordt regelmatig aangevuld met nieuwe activiteiten. Is er een specifieke activiteit die je graag uitgewerkt zou zien als verdieping bij het boek? Laat het ons weten per email (zie beneden)

Privacy Voorkeuren
Wanneer u deze website bezoekt, kunnen glutenvrije cookies opgeslagen worden, door specifieke diensten van derden. Hier kunt u uw privacy instellingen wijzigen. Als u cookies weigert kan het zijn dat bepaalde functionaliteiten op deze website niet meer goed werken.