Scroll Top

School en opvang

Gaat je kind (bijna) naar school, of heb je een leerling met coeliakie in de klas of op de bso? Hier vind je handige informatie om je op weg te helpen.

Informatie

In de infopagina’s uit het boek kun je alle achtergrondinformatie over coeliakie uit het boek nog een nalezen. Ook lees je hier hoe je kunt checken of ergens gluten in zitten. De infobrief voor school en bso is een basisbrief die je als ouders kunt aanpassen en aan school of bso kunt geven. Ook kun je hierin als leerkracht of pedagogisch medewerker lezen waar je op kunt letten bij een kind met coeliakie in de groep.

LESBRIEF

Bij het boek Een glutenvrij feestje is ook een gratis lesbrief gemaakt voor de groepen 1 tot 3. De uitleg van de activiteiten vind je in de Toelichting bij de lesbrief. Vervolgens kun je de activiteiten van je keuze downloaden:

Glutenvrij

Benieuwd wat je glutenvrij kunt trakteren, of op tafel kunt zetten als tussendoortje of bij een feest? Met een glutenvrij logo en producten uit het glutenvrije schap zit je altijd goed. Op www.instagram.com/glutenvrijfeestje tippen we nog meer glutenvrije producten uit het reguliere schap. Hieronder zetten we alvast een heel aantal standaard producten uit het reguliere supermarktschap op een rijtje. Check altijd alsnog de verpakking; ingredienten kunnen veranderen. Onderstaande producten kunnen goed van pas komen als:

Mini-boekje

Onverwachts bij een vriendje spelen of voor het eerst ergens op bezoek? Dan is het handig als de ouders van speelvriendjes enigszins weten waar ze op moeten letten. Om beknopt wat handvatten en voorbeelden van glutenvrije producten te geven, kun je dit mini-boekje in de schooltas stoppen. Hij is er in een jongens- en meisjesvariant. De vouwinstructie helpt je om er een echt boekje van te maken.

Meer over coeliakie

Over kinderen en coeliakie is ook bij andere organisaties een mooi aanbod te vinden, vaak voor iets oudere kinderen. Bekijk eens:

Privacy Voorkeuren
Wanneer u deze website bezoekt, kunnen glutenvrije cookies opgeslagen worden, door specifieke diensten van derden. Hier kunt u uw privacy instellingen wijzigen. Als u cookies weigert kan het zijn dat bepaalde functionaliteiten op deze website niet meer goed werken.