School en opvang

Gaat je kind (bijna) naar school, of heb je een leerling met coeliakie in de klas? Hier vind je handige informatie om je op weg te helpen.

Informatie

In de infopagina’s uit het boek kun je alle achtergrondinformatie over coeliakie uit het boek nog een nalezen. Ook lees je hier hoe je kunt checken of ergens gluten in zitten. De infobrief voor school en bso is een basisbrief die je als ouders kunt aanpassen en aan school of bso kunt geven. Ook kun je hierin als leerkracht of pedagogisch medewerker lezen waar je op kunt letten bij een kind met coeliakie in de groep.

LESBRIEF

Bij het boek Een glutenvrij feestje is ook een lesbrief gemaakt voor de groepen 1 tot 3. Lees eerst de Toelichting bij de lesbrief. Vervolgens kun je de activiteiten van je keuze downloaden:

Glutenvrij

Benieuwd wat je glutenvrij kunt trakteren, of op tafel kunt zetten als tussendoortje of bij een feest? Met een glutenvrij logo en producten uit het glutenvrije schap zit je altijd goed. Op www.instagram.com/glutenvrijfeestje tippen we nog meer glutenvrije producten uit het reguliere schap. Hieronder zetten we alvast een heel aantal standaard producten uit het reguliere supermarktschap op een rijtje, die goed van pas komen als:

Privacy Voorkeuren
Wanneer u deze website bezoekt, kunnen glutenvrije cookies opgeslagen worden, door specifieke diensten van derden. Hier kunt u uw privacy instellingen wijzigen. Als u cookies weigert kan het zijn dat bepaalde functionaliteiten op deze website niet meer goed werken.